Siirry sisältöön

Saavutettavuusseloste

Fingrid Oyj pyrkii takaamaan Open Data -palvelun saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019) lain mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee Open Data-palvelua. Digipalvelun saavutettavuuden on arvioinut Solita Oy.

Seloste on laadittu 27.9.2023 ja viimeksi tarkistettu 8.11.2023.

Digitaalisen palvelun saavutettavuuden tilanne

Open Data -palvelulle on tehty kattava saavutettavuustestaus. Verkkosivusto täyttää suurelta osin lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG 2.1), eikä sivustolla ole kriittisiä saavutettavuuspuutteita. Verkkopalvelussa olevat keskeiset puutteet on kuvattu jäljempänä tässä selosteessa.

Sisällöt tai toiminnot, jotka eivät ole vielä saavutettavia digitaalisessa palvelussa

Puutteita päivämäärän ja ajan syötössä

Tietoaineiston lataus -sivulla aloitus- ja lopetusajan syöttökenttien käyttö voi olla haastavaa ruudunlukijan käyttäjille. Syöttökentät muuttuvat sekaviksi, kun sivun koko kasvatetaan, koska odotettu syöttömuoto ei ole täysin näkyvissä kapeissa syöttökentissä zoomauksen jälkeen. (WCAG 1.4.4)

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Avoin data –palvelua kehitetään ja testataan jatkuvasti. Saavutettavuus huomioidaan kaikkien uusien toimintojen kehityksessä, kuin myös nykyisten toiminnallisuuksien parantamisessa.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Mikäli sivustolta löytyy saavutettavuusongelmia tai saavutettavuusvaatimukset eivät täyty, voit lähettää palautetta osoitteeseen.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjille. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivuilla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikköOta yhteyttä sähköpostilla

Puhelinnumero vaihde 0295 016 000